Hjemmelavede forårsruller og sort rissalat




80´erne har ringet - de siger at forårsrullerne er tilbage!

Og her mener jeg altså ikke dem fra Daloon, der ligger der helt trist i frysedisken, nej det skal selvfølgelig være af den hjemmelavede slags. Og du vil blive overrasket over hvor nemt det er og hvor pokkers godt de smager! 

Den eneste lille udfordring der er ved at lave dem selv er at man lige skal forbi en kinesisk købmand og have fat i forårsrulle dejen, ellers er det sådan set bare at stege fyldet og så rulle derudaf....

Jeg lavede disse forårsruller som en del af af nytårsmenuen og både min veninde og jeg var blæst helt bagover hvor fantastisk gode de var og så var de jo nødt til at blive delt her.

Så here you go - møg hamrende fantastiske lækre og hjemmelavede forårsruller!


SORT RISSALAT:
- 4 portioner

100 g sorte ris ( kan erstattes af quinoa )
200 g edamamebønner, afbælgede og optøede
2 store gulerødder, i tern
1 rød peberfrugt, i tern
1 mango, i tern
1 agurk, fri for kerner i halve skiver
1 lille rødløg, fint hakket
2 spsk. ristede sesamfrø

DRESSING:

6 spsk. risvineddike
2 spsk. tamari (glutenfri soya)
2 tsk. kokossirup
2 spsk. fint revet frisk ingefær
1 fed hvidløg, fint revet
2 spsk. sesamolie
1 spsk. ristet sesamolie

FREMGANGSMÅDE:

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med surt, sødt og salt.

Kog de sorte ris efter anvisningen på posen. Så snart risene er færdige vendes de med 1 spsk. af dressingen. Lad dem køle ned.

Vend de kogte sorte ris sammen med alle de øvrige ingredienser og tilsæt lidt dressing ad gangen. gem resten til at dyppe forårsrullerne i.

HJEMMELAVEDE FORÅRSRULLER:
- ca. 14 stk.

14 ark forårrulle dej (kan købes på frost i de asiatiske købmænd)
1 lille hvidkål, fint snittet
1 stort løg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, fint revet
4 store gulerødder, groft revet
1 rød peberfrugt, i tynde strimler
4 portobellosvampe, i skiver
Kokosolie til stegning
4-6 spsk. tamari (glutenfri soya)
2 tsk. kokossukker
1 tsk. urtesalt

FREMGANGSMÅDE:

Alt efter hvor stor din pande eller wok er kan det måske være nødvendigt at stege det over et par gange. Panden skal kunne holde varmen så det steger og ikke koger.

Varm en stor wok/pande op til medium/høj varme tilsæt kokosolien og steg løget mørt heri i ca. 5 min. rør i det undervejs, tilsæt hvidløg og steg det med i 1 min.
Tilsæt portobello svampe og steg dem med til de er møre og væsken er fordampet.
Tilsæt hvidkålen og steg det med i 5-7 min og tilsæt så gulerødder og peberfrugter og lad det steg med i et par minutter.

Tilsæt sukker, urtesalt og tamari og steg det til alt væsken er absorberet. Det tager ca. 2-3 min.
Tag panden af varmen og lad det køle lidt ned.

SÅDAN RULLER DU EN FORÅRSRULLE:

Læg et ark forårsrulle dej foran dig med det ene hjørne pegende imod dig.
Læg 2 spsk. fyld nederst på papiret imod dig, fold spidsen over og rul en omgang, fold så hjørnerne ind over midten fra begge sider og rul så færdigt og læg forårsrullen på samlingen.

Der er mange metoder til hvordan en forårsrulle lukkes, nogle bruger vand, andre en melkilster og nogle bruger olie. Jeg syntes det fungerer fint hvis man bare lægger rullen på samlingen.

Pensel rullerne med lidt sesamolie.
Hvis du har en actifry lægger du 4 stk. i snacking kurven og giver dem 5 min og gentager til der ikke er flere tilbage.

Forårsrullerne kan også tilberedes i en oven. Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 10 til 15 minutter eller til rullerne er gyldne og sprøde.

Server forårsrullerne med resten af dressingen til salaten eller brug disse dips hvis du kun laver forårrullerne.

Sød chili dip fra Urtekram
Soya/sesam dip
Peanutbutter dip

TIP: Rullerne er fryseegnede, så der kan med fordel laves stor portion og så bare tage dem op man skal bruge og lune dem i ovnen.




FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Tefal Actifry med snacking kurv
REGI:  Wonki Ware / Ment

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,