Grønkålssalat med melon & peanutbutter dressing


Grønkålssalat siger du?
Her midt i sommersæsonen?



Ja da, grønkål er nemlig meget mere end grønlangkål og stuvet grønkål. Den er helt fantastisk rå også i sommersalaten. Efter en god massage er grønkålen mør og lækker og den perfekte salatingrediens.

Grønkål er bitter og har en stærk kål smag derfor er det en god ide at tilsætte sødme, om vinteren er det ofte i form af soltørrede frugter, men her i sommermånederne er det jo oplagt at bruge af de mange søde og solmodne frugter.


Melon er den frugt jeg spiser aller mest af her om sommeren. 
Den er så dejlig forfriskende. Og selvom den er sød, så indeholder den faktisk overraskende få kalorier, ikke fordi vi skal tælle kalorier, så er det bare interessant, fordi søde frugter som regel er mere energitætte. Honningmelon indeholder fx. kun 23 kcal or 100 g, til sammenligning indeholder banan 85 kcal pr 100 g. 
Honningmelon er også den melon jeg har brugt i denne skønne salat, den søde og forfriskende smag passer perfekt til den bitre kål og den salte dressing. 



Grønkålssalat med honningmelon & peanutbutterdressing:
- tilbehør til 4 personer

300 g grønkål
1 honningmelon
1 bundt forårsløg
4-5 spsk peanutbutterdressing ( se opskriften nedenfor )
Æblecidereddike og salt til massage af grønkålen

Fremgangsmåde:

Flå grønkålsbladene af stænglerne, skyl det grundigt og slyng det i en salatslynge.
Halver melonen og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af melonen og skær frugt kødet i mundrette bidder og forårsløget i tynde skiver.

Kom grønkålen i en stor skål. Tilsæt 1 spsk æblecidereddike og 1/4 tsk salt og begynd at massere grønkålen. Bliv ved et par minutter til grønkålen er mørkegrøn og mør.
Tilsæt peanutbutterdressing og vend det grundig rundt.

Anret grønkålen i en skål eller på et fad og fordel melon og forårsløg henover.

Server salaten som tilbehør til fisk, kød eller vegetariske retter.

Peanutbutterdressing:

3 spsk tamari (glutenfri soya )
3 spsk peanutbutter
Saften fra 1 lime
1 rød chili, fint hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
2 tsk fint revet ingefær
3-6 spsk vand

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med lime og måske lidt honning for at runde smagen af.

Brug dressigen til salater eller som dip til grøntsager, friske forårsruller eller som sauce til kylling.
Opbevar dressingen på køl i en lukket beholder, her holder den sig i min. 1. uge.




TIP: Find flere opskrifter på salater med melon her:

Sommersalat med melon, avokado, squah og gulerod
Frisk salat med vandmelon og glaskål
Salater fra Mellemøsten
Spicy vandmelonsalat med avokado og feta
Sommersalat med melon, agurk og feta
Lynstegt fennikel med vandmelon og græskarkerner
Melonsalat med edamamebønner og quinoa

Foto & Styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Regi: Broste

Etiketter: , , , , , , , , , ,