GLUTENFRIT CHIABRØD ( V + GF )


Nogle gange har man lyst til nybagte boller og andre gange er det en skive lun brød, der er lykken.

Derfor har jeg konverteret de gode chiaboller om til et fantastisk brød!
Ingredienserne er de samme, men tilberedningen er lidt anderledes, den finder du længere nede.

I brødet har jeg brugt en blanding af knuste hørfrø, quinoamel og boghvedemel.
Quinoamel kan man desværre kun fåes i helsekosten, så ligger du ikke inde med det kan du sagtens erstatte det med andre glutenfrie meltyper. Fx. vil rismel eller majsmel gøre brødet mere mild i smagen.

Man kunne også lege lidt med smagen på en anden måde, fx. kunne du  til sætte krydderier som kardemomme eller kanel og dermed få et sødere brød eller hvad med at tilsætte tørrede krydderier og få et lækkert mad brød. 
Revet grøntsager, tørret frugt, soltørrede tomater og hele frø og kerner vil også være fremragende tilføjelser til brødet.


GLUTENFRIT CHIABRØD:
- 1 brød

2 spsk. chiafrø
2 dl vand

Pisk chaifrøene ud i vandet, lad det stå og trække i 10 min., til det bliver til en tyk gele.

2 dl boghvedemel*
2 dl quinoamel*
2 dl knuste hørfrø
1 spsk. loppefrøskaller
3 tsk. bagepulver
1 tsk. flagesalt
2 dl vand

Sesamfrø til drys

boghvedemel og quinoamel kan erstattes af andre glutenfrie meltyper fx. rismel eller majsmel.

FREMGANGSMÅDE: 

Bland boghvedemel og quinoamel sammen med alt chiageleen, salt og bagepulver.
Tilsæt knuste hørfrø og loppefrøskaller, nu bliver dejen tyk og fast. Tilsæt vandet lidt ad gangen og rør det godt sammen.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Kom dejen i en lille brødform beklædt med bagepapir, fugtige dine hænder med koldt vand og fordel dejen ud i formen.

Drys brødet med sesamfrø imens det stadigt er fugtigt og giv dem et forsigtigt tryk med en ske så frøene sidder fast på brødet.

Sæt formen i ovnen og bag brødet i 45 min. ved 200 grader.
Skru temperaturen ned til 150 grader og bag brødet i yderligere 20-25 min.
Brødet er færdigbagt når kernetemperaturen er 99-100 grader eller når det lyder hult når man banker på undersiden.

Tag formen ud af ovnen og brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.

Brødet holder sig frisk et par dage, men kan med fordel skæres i skiver, fryses ned og tages op efter behov.
Brødet bliver ekstra godt efter en tur på brødristeren.


FORSLAG TIL PÅLÆG:

Sund nutella (V + GF )
Sandwish spread med soltørrede tomater og solsikkekerner (V + GF )



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Bosch Series 7 kombi ovn
REGI: Random kitchen stuff


Etiketter: , , , , , , , , , ,