Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel ( V +GF )




Alle verdens køkkener har hver sin signatur ret.
Man kan jo fx. ikke sige Italien uden også at sige pizza, eller Indien uden at sige curry.

I Grækenland er det moussakaen, der er den herskende signatur ret.
Retten består helt klassisk af en kødsauce, der bla. er krydret med kanel, den ligges så lagvist sammen med aubergine og bechamelsauce.

Det der med kartoflen, det er vist noget vi kartoffel elskende danskere har fundet på.
Og for at kombinere det bedte fra den græske og den danske version, så har jeg tilføjet skiver af sød kartoffel - den passer nemlig helt fantastisk sammen med de søde krydderier i kødsaucen. 

Og nu vi er ved kødsaucen, så indeholder den faktisk slet ikke kød, men er istedet lavet af soyagranulat fra Soy4you. Det giver dig den helt rigtige fornemmelse af kød - men altså helt uden at spise kød.
Soy4you kan derfor være en super god løsning for dig der gerne vil spise mindre kød, men ikke kan undvære de klassiske kødretter.

Jeg er selv 100 % overbevis på smagen her, ja selv Alma guffer løs uden at brokke sig, eller jo det passer ikke, hun er ikke helt nede med auberginerne, så de bliver pænt sorteret fra på tallerknen, men altså kødsaucen - den er hun vild med og nævnte ikke et ord om at de ikke var ligesom rigtigt kød. Og hun om nogle, er den bedste detektiv til at opdage når jeg har gjort noget anderledes, men altså ikke her.

KONKURRENCE:

Kunne du tænke dig at lave dine klassiske kødretter i en vegetarisk udgave?

Jeg udloder 5 poser Soy4you produkter til 3 heldige vindere.

Du deltager ved at skrive en kommentar med din mail og skriv også gerne hvilken ret du kunne tænke dig at lave med en af produkterne.

KONKURRECEN ER SLUT - de heldige vindere har fået direkte besked!


// UDGIVET I SAMARBEJDE MED SOY4YOU//



GRÆSK MOUSAKKA MED AUBERGINE OG SØD KARTOFFEL:
- 4-6 personer

VEGETARISK KØDSAUCE:

125 g mørk soyagranulat fra Soy4you
4 dl grøntsagsbouillon ( kogende vand tilsat grøntsagsbouillon)
1 dl rødvin
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint revet
1 stor dåse tomatpure
1-2 spsk. balsamico glacé
3 tsk. oregano
2 tsk. paprika
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1/2 tsk. muskatnød - gerne frisk revet
Kokosolie eller olivenolie til stegning

FREMGANGSMÅDE:

Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget mørt heri i ca. 5 min.
Tilsæt hvidløget og steg det med i ca. 1 min under omrøring.

Tilsæt alle krydderierne, rør godt rundt og tilsæt så tomatpure, balsamico glacé, rødvin og bouillon. Rør det godt rundt og tilsæt så soyagranulaten.

Bring det i kog og skru så ned til lav varme og lad saucen stå og simre i 10 min.

BLOMKÅLSBECHAMEL:

Opskriften på den finder du her: BLOMKÅLSBECHAMEL

AUBERGINER & SØDE KARTOFLER:

2 auberginer, skåret i ca. 1 cm tykke skiver
2 mellemstore søde kartofler, skåret i ca. 0,5 cm tykke skiver

SAMLING:

Tænd ovnen på 200 grader.
Læg lagene skiftevis i et stort ovnfast fad således:

Kødsauce
Aubergine skiver
Bechamel
Sød kartoffel skiver

Fortsæt til fadet er fyldt og slut af med blomkålsbechamel og drys med lidt finthakkede mandler.

Sæt fadet i ovnen og bag det i 45-50 min, aubergine og kartoffelskiverne skal være helt møre.
Tjek evt. med en kødnål om de er helt møre - ellers skal moussakaen have lidt længere tid i ovnen.

Server den græske moussaka med en grøn salat og evt. tzatziki til.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Vanløse Blues for Soy4You
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel blender
REGI: Rice - fad / Lucy Kaas - tallerken / Gense - bestik

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,