2i1 ret: Tyrkisk gryde og fyldte peberfrugter med blomkålssalat ( V + GF)


2i1 - gryderet med blomkålsris den ene dag og fyldte peberfrugter med blomkålsalat til den næste.
Det farverige drys til gryderetten gør den ikke kun smukkere, men bidrager også med masser af smag og knas.

Vi ved alle, at vi skal begrænse vores madspild. Ikke kun for vores egen økonomis skyld, men også for miljøets skyld. Det tror jeg de fleste af os sagtens kan se fidusen i.
Samtidig kan det også være enormt kedeligt at spise det samme flere dage i træk.
Men det er der heldigvis råd for og jeg kommer her med en såkaldt 2i1 ret.
Det går helt enkelt ud på at du den ene dag laver en stor portion gryderet og dagen efter bruges resterne som fyld i bagte peberfrugter - samme ret bare serveret på en anden måde, så du ikke føler du spiser det samme.

Det overskydende drys fra gryderetten blandes sammen med de overskydende blomkålsris og med lidt tilføjelse af tørrede abrikoser og saltede mandler forvandles det til en lækker og frisk salat, se det er da smart ikke?



TYRKISK GRYDE:
4-6  personer


125 g mørk soy4you granulat + 4 dl. grøntsagsbouillon

2 ds hakkede tomater
1 rødløg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint revet
1 aubergine, i tern
1 squash, i tern
1 rød peberfrugt, i tern
1 tsk. røget paprika
2 tsk. sød paprika
3 tsk. kanel
3 tsk. spidskommen
Kokosolie eller olienolie til stegning
Salt og peber

Gremolta:

6 spsk. hakket persille
6 spsk. hakket mynte
Skallen fra 2 øko citroner

Drys:

Granatæblekerner fra 2 granatæbler
4 spsk. ristet sesamfrø


Tilbehør:

2-3 x blomkålsris

FREMGANGSMÅDE:

Kog grøntsagsbouillonen op og udblød soyagranulaten heri i 5 min eller.

Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg det med i yderligere 1 min.
Tilsæt alle grøntsagerne og steg det under jævnlig omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt alle krydderierne og steg i yderligere 2-3 min under omrøring og tilsæt så det udblødte soya granulat og hakkede tomater.

Bring retten i kog og skru ned til lav varme, læg låg på gryden og lad den simre i 15-20 minutter.

Imens retten simre laves gremoltaen, granatæblekernern befries, sesamfrøene ristes og blomkålsris.

Server den tyrkiske gryde, anrettet oven på blomkålsris og drysset med gremolta, granatæblekerner og ristet sesam.

Hvis du skulle stå tilbage med masser af rester så se her hvad du kan bruge dem til og få en ny ret ud af dem kun ved at tilføje en lille smule eksta ingredienser. Det er hvad jeg kalder en 2i1 ret.


FYLDTE PEBERFRUGTER:
- 4 personer

4 røde peberfrugter
resterne fra gryderetten

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader.

Del peberfrugterne på langs, tag kernerne ud, skyl dem og læg dem i et ovnfast fad.
Fyld peberfrugterne godt med resterne fra gryderetten.

Sæt fadet i ovnen og bag dem møre i 25-30 min.

Server de fyldte peberfrugter med blomkålsalen - se opskriften nedenfor.


BLOMKÅLSSALAT MED GRANATÆBLE, PERSILLE, ABRIKOSER OG MANDLER:
- 4 personer

Resterne fra blomkålsrisene svarede til 1 - 1 1/2 blomkål
Resterne fra drysset og granatæblerne
10 tøttede abrikoser, i små tern
1 håndfuld ristede mandler, groft hakket

FREMGANGSMÅDE:

Vend alle ingredienserne sammen med lidt citronsaft, olivenolie salt og peber og server salaten som tilbehør til de bagte peberfrugter.

FOTO & STYLING: Maria Engbjerg / Vanløse blues
OPSKRIFT: Maria Engbjerg / Vanløse blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor
REGI: Lucie Kaas / Casalinga

// OPDATERET 20/3 -2016 //

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,