Hvad er blomkålsris?
Hvordan laver man blomkålsris?
Begge dele får du svar på lige her, i min køkken basics guide.
Blomkålsris er et uundværligt tilbehør i Low Carb køkkenet og består i sin enkelthed af blomkål der har fået størrelse, struktur og konsistens som ris.
Blomkålsris kan laves på 2 forskellige måder:
- det kan fint hakkes i en foodprocessor ( den hurtige )
- det kan rives på den grove side af et rivejern ( den grissende, men bedste metode )
Blomkålsris kan tilberedes på 3 forskellige måder:
- Brug det råt, både i salaterne og som tilbehør til gryderetterne.
- Hæld kogende vand over blomkålsrisene, lad det trække i 2-3 min. Hæld vandet fra og vrid den overskyede væske fra i et rent viskestykke.
- Bag det i en 200 grader varm ovn i 15 min. Vend det først med lidt olivenolie og salt og spred det ud på en bageplade med bagepapir.
Etiketter: blomkål, blomkålsris, glutenfri, køkken basics, lchf, low carb, paleo, stenalderkost, tilbehør