Broccoliboller - low carb

BROCCOLI BOLLER - low carb / glutenfri FOTO: Celine Hallas
Her får du opskriften på en bolle, som hverken indeholder mel eller som består af dyre melerstatninger. Næ de her boller består simpelthen af broccoli og de er altså virkelig skønne.
Denne portion boller er min 3. på en uge - så gode er de!
Broccoli smagen er meget mild og ikke særligt dominerende. Og så har de et dejligt fast bid, præcis som en god bolle skal have.

Spis bollerne med dit favorit pålæg, eller brug dem som burgerbolle eller til sandwich.

BROCCOLIBOLLER:
6-7 boller

1 broccoli incl stokken
1 æg
2 æggehvider
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
1 spsk. oregano (kan undlades)
1/2 dl kokosfibermel (kan købes i bla. Føtex)

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Hak broccolien helt fint i en foodprocessor. Jeg bruger en Magimix foodprocessor.
Rør æg og æggehvider godt ud i den hakkede broccoli.
Tilsæt salt, oregano, bagepulver, kokosfibermel og loppefrøskaller, rør det grundigt ud og lad dejen stå i 10-15 min. så dejen kan samle sig og blive fast.

Dejen er klar når du kan forme en bolle uden der kan presse væske ud af den. Kan du det så skal der tilsættes mere kokosfibermel eller loppefrøskaller.

Forme bollerne med fugtige hænder og placer dem på bagepladen.
Drys evt. bollerne med sesamfrø eller birkes.

Bag bollerne i 20 - 25 min. De skal være faste og lette.
Lad bollerne afkøle på en bagerist. Eller nyd dem mens de er lune og nybagte.

TIP: 

Opbevar bollerne i køleskabet eller frys dem ned.
Bollerne er super gode hvis de bliver lunet i ovnen eller ristet på brødristeren.

OBS: 

Broccolibollerne er en super god erstatning for almindelige boller, de er har bid og er faste. De kan skæres over som en almindelig bolle, MEN! da de jo er lave af grøntsager og ikke af mel, så vil de stadig være fugtige. Det betyder ikke de er ubagte. De kan og skal ikke sammenlignes med almindelige boller i konsistensen, de kan bare bruges på sammen måde - de smager nemlig fantastisk! 

TILFØJELSER OG ERSTATNINGER:

- Tilsæt frø eller nødder til dejen. Hørfrø, græskarkerner, hampefrø eller hakkede nødder.

- Kokosfibermel kan erstattes af mandelmel, sesammel eller pofiber.

FOTO & STYLING: Celine Hallas / Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor 
REGI:


Etiketter: , , , , , , ,