Kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce, aubergine og spinat ( V+GF )



Forkæl din yndlingspasta med en lækker, intens og cremet sauce lavet af grillede og kulsorte peberfrugter.


At grille peberfrugter er ren magi!
Smagen af en rå peberfrugt sammenliget med en grillet, er to vidt forskellige smagsoplevelser.
Hvor den rå er skarp, pebret og let bitter er den grillede sød, mild og delikat.

Anvendelses mulighederne for sådan en grillet peberfrugtsauce er uendelig, men idag vil jeg dele opskriften på en lækker pasta ret, hvor saucen får selskab af aubergine og spinat.



Pastaretter har alt for længe været dømt ude af mit køkken.
Men efter de nye pastatyper lavet af bønner, linser og kikærter nu er at finde, i stort set alle super markeder, bliver der oftere og oftere lavet pastaretter igen i mit lille køkken.

Jeg koger pastaen i min smarte aspargesgryde fra Zwilling.
Her kan pastaen være i sin fulde længe. Du skal altså ikke stå og mosle pastaen ned i gryden og indsatsen gør det så nemt at hælde vandet fra, uden at halvdelen af pastaen ender i køkkenvasken.
Du hiver simpelthen bare indsatsen op og vupti så har du pastaen deri og vandet i gryden.
Fornøjelsen er lige stor HVER gang!


Kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce, aubergine og spinat:
- 4 portioner

250 g kikærtepasta, eller din foretrukne pasta

3 røde peberfrugter
1 dåse hakkede tomater
1 løg, fint hakket
1-2 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 spsk. balsamico glacé
olivenolie til stegning
salt og peber

1 aubergine, i halve skiver
100 g frisk baby spinat

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 250 grader, kom peberfrugterne i et ovnfast og grill dem til de er helt sorte.
Tag fadet ud af ovnen, dæk peberfrugterne til med et stykke bagepapir og viskestykke og lad dem køle ned.

Pil det sorte skind af peberfrugterne og fjern kernehuset.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg løget heri i 5-7 minutter. Tilsæt hvidløg, paprika og oregano og steg yderligere 1 min.
Tilsæt peberfruger og hakkede tomater og lad det simre i 10 min.
Blend det til en jævn og cremet sauce men enten en stavblender eller i en blender - vær obs på om din blender kan tåle varme ting.

Smag saucen til med balsamico glacé, salt og peber.

Varm en stor pande op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg auberginerne heri i 10 min. Vend rundt i dem undervejs.

Bring en gryde vand i kog, tilsæt salt og pasta og kog efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra og dryp pastaen af.

Tilsæt peberfrugtsauce og pasta til auberginerne på panden og vend det godt rundt. Tilsæt så spinaten, vend rundt igen og når spinaten er faldet sammen er retten klar til servering.

Anret pastaretten i dybe tallerkner og server evt. frisk spinat til.

TIP: Peberfrugtsaucen er lidt tidskrævende affære, så bag gerne peberfrugterne dagen før.




FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Zwilling asparges gryde - Zwilling Spirit 24 cm pande
REGI: -

Etiketter: , , , ,