FRISKE FORÅRSRULLER med asparges & nektariner


Friske forårsruller med friske forårs grøntsager - that´s the way we roll...

Findes der nogen bedre måde at spise sine grøntsager på? - Rullet i rispapir og dyppet i lækre dips?
Ikke hvis du spørger mig ihvertfald.

Faktisk er selve dippen til disse ruller også lavet, nærmest udelukkende af grøntsager, men er cremet som fløde og smagen, ja den er noget nær himmelsk!

Hvad er det så der gør sådan en grøntsagsbaseret dressing så cremet og lækker?
Squash simpelthen!
Den ret så vandede grøntsag giver altså en overraskende god og cremet konsistens.
Denne gang brugte jeg rigelige mængder basilikum, men jeg skal da ihverfald også prøve den med både persille og med koriander. Og derudover kan man jo kun fortsætte med at eksperimenter med smagssammensætningen i denne dressing for mums, den er bare lækker, ikke kun som dip til friske forårsruller, men også som dressing til salater, det er nemlig allerede afprøvet og testet.

De forårs friske grøntsager der er brugt i rullerne er asparges, hjertesalat og nektariner - det tilsammen giver en let og frisk rulle og sammen med dippen, så har du simpelthen den skønnete kombi.


FRISKE FORÅRSRULLER MED ASPARGES & NEKTARINER:
8 store ruller / 2 personer

8 ark rispapir
1 bundt asparges, halveret
1 hjertesalat, delt i blade
3 nektariner, i skiver
1 squash, i juliennestrimler
30 friske krydderurteblade fx. basilikum, mynte eller koriander

FREMGANGSMÅDE:

Kom lunket vand i et fad, der er stort nok til rispapiret kan komme ned i det.

Gør alle grøntsagerne klar, og stil klart ved siden af skærebrættet du skal rulle på.

Kom et skykke rispapir i det lunkne vand i 15-20 sekunder. Det skal ikke være helt blødt når du ligger det på skærebrættet, det vil forsætte med at blødgøres imens du kommer fyldet på papiret.

Læg rispapiret foran dig på skærebrækket med det ene hjørne peget ned imod dig.
Fordel fyldet på papiret så de 3 andre kanter er et par cm fri.
Læg først hjertesalat og basilikum på og derefter det andet fyld.

Fold den kant af rispapiret der vender ned mod dig henover fyldet og stram forsigtigt og dog fast til, om fyldet. 
Rul papireret en omgang og fold de 2 kanter over mod midten og rul så rullen færdig.

Læg de færdige ruller på et fad og forsæt til du ikke har mere papir og fyld tilbage.
Skær evt. rullerne over inden de serveres og dyp dem i den fantastiske basilikum dip - opskriften finder du nedenfor.



BASILIKUM DIP:

1 squash
2 potter basilikum
1/2 dl mandler
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Skyl squashen, skær den i grove tern og kom den i blendernen sammen med med alle de øvrige ingredienser og blend den helt jævn og cremet. Smag dressigen til med salt og peber.

Opbevar evt. overskydende dressing i en luft tæt beholder i køleskabet, her holder den sig 3-4 dage.
Brug den også som dressing til salater osv.


Vil du gerne have flere forårsfriske opskrifter?
Så snup et eksemplar af Hjernemad e-bogen!
Hjernemad indeholder 25 uimodståelige opskrifter fordelt på morgenmad, frokost, aftensmad, snaks og søde sager.

Du kan for kun 39 kr, købe den lige her: HJERNEMAD



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel blender
REGI: Broste

Etiketter: , ,