SHARWARMA SALAT med urtedressing ( V + GF )


En snasket shawarmabar klassiker i en sund og vegansk version.

Sidste sommer havde jeg en nærmest ustyrlig lyst til shawarma, hvilket kom lidt bag på mig. Mest fordi jeg faktisk aldrig har været så pjattet med den snaskede shawarmabar version.




Men duften fra de mange shawarmabarer, man cykler forbi, når man færdes rundt i København, vækkede noget i mig. Det tog mig derfor lidt tid, at finde ud af hvad den der mystiske shawarma trang handlede om.
Faktisk var det bare den dejlige kombination af stærke, varme og aromatiske krydderier, der tiltalte mig. Og det er heldigvis ikke svært at lave en vegansk version af, så her kommer mit bud på en smækker lækker shawarma salat.

Jeg har brugt soyabits i salaten, men man kunne også sagtens vende nogle kikærter i marinaden, bag dem sprøde i ovnen og bruge dem i stedet.


Psssst .....

Har du set min nye E-bog Hjernemad?
Det er en bog med 25 uimodståelige hjerneboostende opskrifter 
- du kan læse mere om bogen og købe dit eksemplar her: HJERNEMAD

...... og psssstt - den koster kun 39 kr!


SHARWARMA SALAT - vegan:
2 portioner

50 g soya bits fx. fra Soy4you

1 bakke napolitana salat
5 tomater, i tern
1/2 rødløg, i tynde skiver
1 agurk, i skiver
1 rød peberfrugt, i tynde strimler
2 spsk. fint hakket mynte
2 spsk. fint hakket persille

FREMGANGSMÅDE:

Kom soyabit´ene i en skål og hæld kogende vand over, lad det stå og trække i 10 min.
Hæld overskydende vand fra gennem en si og lad det dryppe af.

Vend de udblødte bits med marinaden, stil det i køleskabet og lad det marinere i 15 min.

Imen klargøres de øvrige ingredienser til salaten og anret det i 2 skåle.
Steg de marinerede bits på en varm pande i 3-4 minutter og andret dem ovenpå salaten.

Server salaten med urtedressing til.


SHARWARMA MARINADE:
ca. 1 dl

2 spsk. olivenolie
4 spsk. æblecidereddie
2 fed hvidløg, fint revet
2 tsk. paprika
1/2 tsk røget paprika
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. allehånde
1 tsk. nelliker
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. peber
2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

Rør alle ingredienser sammen til en tykt flydende marianade.
Overskydende mariande kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i min. 1 uge.


URTEDRESSING:
ca. 4 dl 

2 dl cashewnødder
saften fra 1 citron
1 tsk flagesalt
1/2 tsk sennepspulver
1 spsk gærflager ( kan undlades )
2 dl vand

3 spsk. fint hakket purløg
2 spsk. fint hakket persille
2 spsk. fint hakket mynte

FREMGANGSMÅDE:

Kom cashewnødderne i en skål, dæk dem med vand og stil dem til udblødning i køleskabet i min. 8 timer. Kasser vandet og kom de udblødte cashewnødder i en kraftig blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend til dressingen er helt jævn og cremet.

Smag dressingen til med salt og peber og rør de fint hakkede urter i.
Kom dressingen i et glas med låg, opbevar overskydende dressing i køleskabet. Her holder det sig i 5-7 dage.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel blender
REGI: Broste

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,