Sider

søndag den 20. marts 2016

5 grønne og sunde hverdagsretter - Glutenfri, vegansk madplan & indkøbsliste


Ny uge betyder ny madplan - også selvom det måske for mange er påskeferie. Men mad skal vi jo stadig have, uanset om det er ferie eller ej.

Denne uge byder bla. på falafler, 2i1 ret og friske forårsruller. En dejlig blanding af retter fra det asiatiske og mellemøstlige køkken. Så kan det umuligt gå helt galt, har jeg ikke ret?

Jeg har forsøgt at imødekomme jeres ønske om at sætte mængder på indkøbslisten.
Nu håber jeg så bare ikke du bliver afskrækket af mængderne af grøntsager. Det kan for nogle måske virke som en overdrevet stor mængde grøntsager. Men tro mig, du skal nok komme igennem dem og de bliver alle serveret på lækre måder, så du ikke føler dig som en grøntsags gnaskende kanin ...

Når grøntsager bliver serveret er de nemlig fantastiske og så mætter de overraskede meget, især når det er de grove man vælger.

God fornøjelse med madplanen og god påskeferie hvis du er så heldig at have det!


MANDAG:  Tyrkisk gryde med blomkålsris

Gryderet lavet af soyagranulat, med masser af grøntsager, varme krydderier og farverigt drys.
Dette er 1. del af 2i1 retten. Senere på ugen bruges resterne til en ny og lækker ret.

HUSK at sætte kikærter i blød til falaflerne imorgen.


TIRSDAG: Falafler & salater fra mellemøsten

Jeg bliver aldrig træt af falafler!
Jeg bager mine i ovnen og slipper derfor for stegeos og fedtede falafler. Men de bliver stadig sprøde, lige som de skal være.

Hvis du ikke kan skaffe glaskål til den ene salat. Så spring den enten over eller ertat den med en anden kåltype, fx. hvidkål der hakkes groft.


ONSDAG: Fyldte peberfrugter og blomkålssalat

Idag skal du have 2. del af 2i1 retten. Resterne fra gryderetten bliver med få ekstra ingredienser tryllet om til en ny og lækker ret.



TORSDAG: Satay jordskokker og karrybøffer

Stegte jordskokker i den kendte sataysauce - smager som en lille bid af himlen. Serveret sammen med karrybøffer og din torsdag bliver fyldt med smage fra det asiatiske køkken.


FREDAG: Friske forårsruller & dips

Friske forårsruller er den perfekte måde at slutte ugen af på. Udover at være en fantastisk undskyldning for at spise masser af dip, så er de også geniale til at få ryddet op i grøntsagsskuffen.
Brug hvad du har - det er kun fantasien og indholdet at grøntsagsskuffen der sætter grænser her!


SUNDE  WEEKEND LÆKKERIER:

Sund softice med peanutbutter, banan og kakaonibs - til fredags hyggen
Cookies med rosiner, nødder og chokolade - til eftermiddags kaffen




INDKØBSLISTE til 4 personer:

Grønt & Frugt:

1 net rødløg
1 helt hvidløg

1 bundt koriander
1 bundt bredbladetpersille
1 bundt mynte

2 granatæbler
1 mango
1 melon

2-3 agurker
1-2 bakker sam mazano tomater
1 bundt radiser ( kan undlades )
1 glaskål ( kan købes i bla. Super Brugsen ) - eller anden kål
1 pose grønkål eller spinat
1 pose jordskokker
6 røde peberfrugter
2 squash
1 aubergine
4 blomkål
1 kg gulerødder

Køl & Kolonial:

1 pose Mørk soy4you granulat
2 ds. hakkede tomater
1 pakke rispapir
1 dåse kokosmælk
250 g tørrede kikærter
1 glas kalamata oliven

Basisvarer:

Kikærtemel
Loppefrøskaller
Rød karrypasta
Peanutbutter
Sød chili
Tamari
Æblecidereddike

Sesamfrø
Mandler
Peanuts
Hørfrø

Tørrede abrikoser

Karry
Røget paprika
Paprika
Kanel
Spidskommen
Zaatar krydderi mix


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor / Bamix stavblender swissline / Wilfa Raw Fuel blender
REGI: -

4 kommentarer:

  1. Ja men igen igen ser det HELE jo for lækkert ud :-D Selvom jeg sjældent følger opskrifterne slavisk så henter jeg SÅ meget inspiration fra dine lækre opskrifter og fabelagtige billeder. Tak for dét :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih hvor fedt at høre! og tusind mange tak!

      Slet
  2. JEG har så længe kiggede på " dig" og nu skal jeg altså prøve din uge plan :-)

    SvarSlet