LØRDAGS LUXUS: Lækker og svampet pastinakkage ( V + GF )


Jo den er god nok - der står pastinakkage! Du har ikke læst forkert.

Pastinak er nok ikke den første ingrediens du vil tænke på, når der skal bages kage.
Men sådan en pastinak er faktisk ret lækker at bruge i en kage. Den har en naturlig sødme, der kun fremhæves yderligere når den bages og ligesom i en gulerodskage giver det en saftig, svampet og sød kage.

Kagen indeholder hverken æg, smør eller sukker.
Istedet bruges der æblemos. Den virker både som bindemiddel lige som ægget, giver fugtighed som smørret og sødme som sukkeret. Kagen får endnu mere naturlig sødme fra alle krydderierne der også bruges i kagen.

HUSK endelig at tilsætte salt til dejen, glemmer du det, vil du stå med en kage, der vil være meget flad i smagen, jeg taler af bitter erfaring her...

Frostingen, uhm! Ord kan ikke beskrive hvor lækker den er!
DEN. SMAGER. BARE. SÅ. GODT !!!! 

Jeg ved at langt de fleste ingredienser ikke er hvad man normalt forbinder med en kage, men jeg lover og garanterer, at den smager, som en lille bid af himlen! 


PASTINAKKAGE: 

300 g pastinak
3 dl æblemos
1 dl mandelmælk
200 g havremel eller anden glutenfri mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt - VIGTIGT
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. muskatnød
¼ tsk. stødte nelliker

FROSTING:

150 g cashewnødder – udblødte i 3-4 timer
1 banan
½ dl mandelmælk
Saften fra 1 appelsin
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. fint revet appelsinskal

Groft hakket mørk chokolade og appelsinskal til pynt.

FREMGANGSMÅDE:

Riv pastinakken fint og blend det sammen med æblemosen i en foodprocessor.
Tilsæt alle krydderierne og rør det grundigt sammen.
Vend til sidst mel i dejen og rør til dejen er jævn og fri for klumper.

Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en rund springform på 22 cm og fyld dejen heri.

Sæt formen i ovnen og bag kagen i 45 min. Men hold øje med den. Alle ovne bager forskelligt.
Tjek med en tandskik eller lignende om kagen er færdig, kommer den op uden dej på er kage færdig, ellers skal den have lidt længere i ovnen.

Stil kagen til afkøling og lav imens frostingen.

Blend alle ingredienserne sammen, juster evt. tykkelsen med mere mandelmælk og smag til som du syntes den er sød nok.


Når kagen er helt afkølet smøres frostingen på og der drysses til sidst med hakket mørk chokolade.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues for Costume
GEAR & GREJ: Magimix foodprocessor
REGI: Broste / Gense

Etiketter: , , , , , , ,