LØRDAGS LUXUS: Raw Vegan Nutella Brownie


Idag virker det totalt meningsløst at skrive om mad!
Det er jo så ligegyldige lige nu, der er sket det der ikke må ske - terror!  Jeg mangler ord!!!
Vi må stå sammen og ikke lade os skræmme. Hvor svært det end må virke lige nu.

Så nu vil jeg alligevel skrive lidt om denne fantastiske kage, jeg kunne bare ikke gå direkte til den uden lige at knytte et par ord til det, der er sket.

---


Der sker noget fascinerende lækkert når hasselnødder ristes. De forvandler sig fra at være lettere kedelige til at være en lækkerbisken med en delikat smag af nougat. Og når man så blander de ristede hasselnødder med kakao, så smager det næsten lige som nutalla, derfor kalder jeg også denne syndigt smagende raw brownie for Nutella Brownie.

Ingredienserne er få og lækre og kagen kan laves på kort tid og med minimal indsats!

Jeg bruger en foodprocessor til at hjælpe med at hakke og mikse. Har du ikke sådan en, så kan nødderne sagtens hakkes i hånden og så ville jeg med hænderne ælte dadlerne og de øvrige ingredienser sammen og frostingen kan med god vilje laves med en gaffel og grundigt mosning.
Men en foodprocessor gør det altså bare lige en tand sjovere og ikke mindst hurtigere.


RAW VEGAN NUTELLA BROWNIE:
- 9 store stykker / 20 x 20 form

BUND:

3 dl dadler, befriet for sten
3 dl ristede hasselnødder eller hasselnødder fra Piemonte
1 dl kakao*
1 tsk kanel
2 tsk vaniljepulver
Et nip salt

FROSTING:

1 moden avokado
0,5 dl kakao*
0,5 dl kokossirup eller anden sødning
2 spsk. kokosolie
2 spsk hakkede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE:

I en foodprocessor hakkes først hasselnødderne, ikke for fint, men heller ikke for groft.
Tag 2 spsk. fra til at drysse oven på frostingen.
Tilsæt alle de øvringe ingredienser og kør det en smuldrende masse.

Kom bagepapir i en bageform og pres massen grundig ud i formen.
Stil formen i fryseren imens frostingen laves.

Kom alle ingresienser til frostingen i foodprocessoren og blend det helt jævnt og cremet.
Smag evt. til med mere sødning.

Fordel frostingen oven på bunden og drys med hakkede hasselnødder
Du kan nu vælge og stille kagen i køleskabet, så er den klar til servering efter et par timer, hvis den skal servers hurtigere så stil den tilbage i fryseren, så er den klar efter ca. 30 min.

Kagen holder sig fint i køleskabet 4-5 dage, den kan også fryses ned og tages op lidt før den skal serveres.

Del kagen i 9 store stykker eller 16-25 mindre bidder for en mere konfektagtig servering

* jeg bruger Urtekrams usødet og fedtfattige kakao.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magi mix foodprocessor

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,