Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe - VEGETAR


Lækre lune vegetar frikadeller lavet af nogle af efterårets fineste ingredienser - rodfrugter og svampe.
Server en sprød kålsalat til frikadellerne og så er aftensmaden i hus og har du rester tilbage er frikadellerne også skønne i madpakken dagen efter.


Selvom disse frikadeller ikke indeholder kød, så bidrager de stadig masser af protein og ikke mindst smag og bid.

Proteinerne kommer fra æggene, kikærtemelet ,mandlerne og svampene. Bid fra pastinak og den gode smag går op i en skøn-herlig enhed af alle de gode ingredienser.
Så med disse frikadeller på middagsbordet bliver det ikke svært at have flere kød frie dage uden at lide afsagn og uden at skulle skaffe en masse særlige ingredienser.

Ok jeg indrømmer at kikærtemel er ikke noget man kan finde i ret mange supermarkeder - jeg håber dog snart det er noget man kan finde på hylderne der. Anvendelses mulighederne er enorme, det er billigt, glutenfrit og har et højt indhold af både fibre og proteiner. Du kan finde det hos din etniske købmand eller i helsekosten.

EFTERÅRS VEGETAR DUNSER MED PASTINAK & SVAMPE:
- 16 vegetar frikadeller

500 g pastinak
250 g champignon
2 æg
1 dl kikærtemel ( kan erstattes af andre glutenfrie meltyper eller alm. mel )
100 g mandler, groft hakkede
1 løg
2 tsk. tørret krydderurt fx. salvie, timian eller rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. loppefrøskaller

FREMGANGSMÅDE:

Riv pastinakkerne groft, enten i en foodprocessor eller på et rivejern.

Hak champignon, løg, mandler og hvidløg groft i en foodprocessor.
Tilsæt æg, revet pastinak, tørrede krydderurter og salt i og kør det til en fin og ensartet masse.
Kom kikærtemel og loppefrøskaller i og rør det godt sammen.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Lad farsen så og samle sig imens ovenen bliver varm.

Med en spiseske formes farsen til 16 mellem store frikadeller.
Placer dem på bagepapiret, sæt pladen i ovnene og bag dem gyldne og sprøde i 20-25 min.

Server efteårsfrikadellerne med en sprød kålsalat, min bestod af rødkål, groft hakket spinat, æble i tern, granatæblekerner, lidt persille og vendt med en sennepsvinaigrette.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
GREJ & GEAR: Magimix Foodprocessor - tryk på linket og se hvilken jeg bruger
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Wonki Ware / Lucy Kaas / Lyngby / Gense

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,