Broccoli-spinat suppe med nøddedrys og pastinak fritter



Lækker og cremet suppe - perfekt at varme sig på, hvis du blev fanget af det voldsomme regnvejr idag.

Suppe og fritter - en totalt undervurderet kombination.
Du kan vælge at komme dem ovenpå suppen og dermed få mere fylde og bid , du kan vælge at dyppe dem i suppen eller du kan lave en dip til og bare spise dem on the side.
Uanset hvad du foretrækker så lav lige en portion grøntsagsfritter til din suppe næste gang - det ér altså godt.



Broccolisuppe:
- 2 personer

1 broccoli, incl stokken i små buketter
1 pose frisk spinat
1 løg, fint hakket
2 fed hvisdløg, fint revet
1 liter grøntsagsbouillon
salt og peber

Pastinakfritter:

500 g pastinakker
Olivenolie
salt og peber

Nøddedrys:

2 spsk. hakkede pistacienødder
2 spsk. ristede sesamfrø
2 spsk. hakkede rosiner
1 spsk. nigellafrø
salt og peber


FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Skræl pastinakkerne, skær dem i tynde stave, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie, salt og peber.

Sæt pladen i ovnen og bag pastinakfritterne i 20 min eller til de er gyldne og møre.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt oliveolie og steg løget mørt heri. Tilsæt hvidløg og broccoli og steg det med et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillonen over, læg låg på gryden og skru op til høj varme.

Når suppen koger, skrues der ned igen for varmen så det kun små koger.
Efter 5 min tilsættes spinaten, læg låget på og lad den kun lige falde sammen.

Blend suppen helt jævn og cremet og smag den til med salt og peber.

Server suppen med nøddedrys og pastinakfritter.



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Kähler

Etiketter: , , , , , , , , ,