KØDFRI MANDAG: Aubergine kødboller & spicy kålsalat


Kål og kødboller - lyder måske ikke så sexet, men tro mig, denne menu kan få alle smagsløg helt op at ringe. Kødbollerne er helt uden kød og kålsalaten har masser af smag fra chili og ristet sesam.


Disse kødfrie kødboller er en fusion af alt det gode fra hummus, falafler og Baba Ganoush.
Bagte auberginer, kogte kikærter, masser af krydderier og små kugler rullet i sesam, det er rem smagslykke!

Og sætter du så ovenikøbet kødbollerne på spyd, så er der ikke er øje tørt.

Til kødbollerne lavede jeg en skøn kålsalat, men kødbollerne kan sagtens serveres til så meget andet lækkert grønt tilbehør.




AUBERGINE KØDBOLLER:
24 stk / 4-6 personer

2 auberginer
480 g kikærter, udblødte (svarende til 2 dåser)
1 spsk olivenolie
3 spsk. knuste hørfrø + 9 spsk. vand
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
saft og skal fra 1 citron
1 spsk ristede sesamfrø
1 spsk oregano
2 tsk salt
4 spsk loppefrøskaller

Evt. blandede sorte og hvide sesamfrø til panering af kødbollerne

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Skær auberginerne i tern, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie og 1 tsk salt.
Sæt planden i ovnen og bag auberginen i 30 min.

Rør hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min.
Blend alle ingredienser sammen til en jævn og sammenhængende masse, enten i en foodprocessor eller i en skål med en stavblender.

Form farsen til små kødboller og rul dem evt i sesamfrø.
Placer kødbollerne på bagepladen med bagepair og bag dem i 20 min.




SPICY KÅLSALAT:
2-4 personer

1 blomkål
1 bundt palmekål
3 spsk ristede sesamfrø
1 spsk chiliflager (eller efter smag, dem fra Urtekram ikke ikke så stærke)

Saften fra 1/2 citron
1/2 tsk salt

DRESSING:

Tahindressing

FREMGANGSMÅDE:

Skyl og slyng palmekålen. Skær de nederste grove stængler af palmekålen og skær bladende i grove skiver. Kom dem i en skål sammen med citronsaft og salt og giv den en god gang massage til bladene er møre.
Del blomkålen i buketter og skær dem i skiver på et mandolinjern.

Vend blomkål med palmekål, sesam og chili og anret det i en skål eller på et fad.

Server den spicy kålsalaten med tahindressing til auberginekødbollerne.



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Casalinga / Broste

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,