Hjemmelavet Müslibar til madpakken - Glutenfrie


Forkæl dig selv eller en du har kær med en hjemmelavet müsliebar i madpakken, som en hyggelig lille overraskelse, der med garanti vil gøre lykke på en lang skole- eller arbejdsdag!


På mandag går det for alvor atter løs igen med skoletasker der skal pakkes og madpakker der skal smørres.

Når jeg smørrer madpakker til Alma opbygger jeg den gerne af flere forskellige dele - den skal selvfølgelig indeholde nogle grøntsager, en grov bolle eller rugbrødmadder samt lidt frugt og nødder. Og skal jeg virkelig gøre hende jublende glad, så ligger der også en müslibar i madkassen - så har hun med garanti en dejlig dag.

Vi har længe købt chokolade müslibaren fra Urtekram og selv om den er økologisk, så indeholder den stadig en masse sukker. Jeg har derfor været i køkkenet og lavet min egen version, hvor der er skruet gevaldigt ned for sukkeret, men chokoladen, den har har jeg altså bevaret - det er jo for pokker det der gør den lækker, så den fik lov til at blive og Alma er glad og tilfreds.

Men husk - sådan en bar skal kun med en gang imellem - det er ikke en hverdags ting, men en lille ekstra forsødning til en lang skoledag.

Imorgen kommer jeg med masser af inspiration til hvad en lækker og sund madpakke kan indeholde, så kig med igen i morgen.


Hjemmelavet müsliebar med kakao og chokolade:
- 10 stk

120 g glutenfri frugtmüslie fra Urtekram
1 dl hørfrø
1 dl hakkede rosiner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl kokosmel
1/2 dl boghvedemel
1/2 dl poppet amarant
2 spsk kakaopulver
2-4 spsk honning - alt efter hvor sød du ønsker den
3 æg

100 g mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
I en anden skål piskes æggene sammen med honning.
Bland nu det hele grundigt sammen i en skål.

Kom bagepapir i en 20x20 cm bradepande og tryk massen hårdt ned i, så den er lige tyk over det hele.

Sæt formen i ovnen og bag den i 15 min. Den skal være gylden på toppen, fast og sprød.
Hold øje med den, alle ovne bager forskelligt.

Tag den bagte müsliekage ude af formen og lad den afkøle på en bage rist.
Skær kagen i 10 müsliebarer.

Smelt chololaden og dyp müsliebarerne heri.
Når en bar er blevet dyppet, placeres den på en rist med chokoladesiden op ad.
Sæt risten med chokolade dyppede barer i køleskabet til størkning.

Pak müsliebarene ind i bagepapir og kom en i madpakken i ny og næ som en lille lækker overraskelse.

Bareren bør opbevares i køleskabet og kan desunden fryses ned.



FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Bæredygtig madkasse fra Naturlig Hverdag

Etiketter: , , , , , , , , , ,