SALTE SNACKS & KOLDE ØKOLOGISKE ØL



Sol og sommer - kolde øl og salte snacks på terassen!
De kolde øl og salte snacks - den klarer jeg! - hvem fikser så lige noget sol og sommer?

Ej men forestil dig lige dette scenarie, ik....
Dejlig varm sommerdag, glade sommmergæster på terrassen, iskolde øl og salte snacks. Så er det  rigtig sommer i Danmark og når øllen så oven i købet fåes økologisk og tilmed smager bedre end de almindelige pilsner - øko øllen har nemlig vundet en blindsmagstest - se bare her.
Det gør mig faktisk lidt glad, altså at økologien vinder.
Jeg har set mange smagstests i Søndagsavisen hvor det altid er discount udgaven der vinder, men denne gang, var det endelig økologien, der vandt - hurra for det!!!

Til de kolde øl har jeg lavet 3 forskellige salte snacks, der både passer godt til øllen og som bare er gode at servere, som en lille snack inden middagen.

Salt mandlerne behøver ikke at laves på selve dagen, de holder sig nærmest evigt hvorimod bønnefritterne og chipsene er bedst når de lige er lavet.

Skål og god sommer!




Salt mandler:
- 1 glas

200 g mandler
5 dl vand
125 g salt

Fremgangsmåde:

Kom vand og salt i en gryde og bring den i kog. Når vandet koger og salten er opløst slukkes der for varmen og gryden tages af blusset. Tilsæt mandlerne og lad dem trække i vandet i 20 min.

Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på bagepladen.

Sæt pladen i ovnen og bag dem i 15 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
Lad mandlerne afkøle inden de serveres.




Rødbede og majroe chips:
- 2 skåle / 4 bageplader

2 rødbeder
2 majroer

Olie/eddike blanding:

2 spskolivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk urtesalt

Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugterne og skær dem i meget tyde skiver på et mandolinjern.
Og fordel skiverne i et lag på bagepladerne med bagepapir.
Pisk olie/eddike blandingen sammen og pensel skiverne med blandingen.
Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 15-20 min eller til de er sprøde - men hold øje med dem!
Alle ovne bager forskelligt.

Lad chipsene afkøle inden de anrettes i skåle og servers med lidt ekstra salt


Bønnefritter:
- 1 skål

1 pose frosne bønner af 750 g
1 spsk olivenolie
2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Kom de frosne bønner på bagepladen, vend dem med olivenolie og salt og bag dem i ovenen i 30-40 min til de er helt gyldne og sprøde. Vend rundt i dem undervejs.
Drys med eksta salt inden servering.




// i samarbejde med UNIBREW //

Foto & styling: Maria - Vanløse Blues
Opskrift: Maria - Vanløse Blues / Salte mandler fra Linn Frk. Kræsen 
Regi: skåle fra MENT / RCR krystalglas fra Mixmeister

Etiketter: , , , , , , ,