SOMMERSALAT - Spidskål med rucola, friske abrikoser & solsikkekerner



ENDELIG! Sommeren ser ud til at være kommet nu, og det er det er da egentligt heller ikke et øjeblik for tideligt, eftersom vi nu befinder os her sidst i juni.
Med det gode vejr kommer også lysten til lette og saftige salater og denne her er derudover også super simpel, den indeholder nemlig kun 4 ingredienser.



Salaten er meget basic og kan varieres på alverndes måder.
Abrikoserne kan udskiftes med anden frugt fx. melon eller nektarin og de ristede solsikkekerner kan udskiftes med andre nødder eller kerner fx. pistacienødder eller pinjekerner.
Kun fantasien og indholdet af køleskabet sætter grænser for mulighederne.


Spidskål med rucola, friske abrikoser og tamariristede solsikkekerner:
- tilbehør til 4 personer

1 spidskål
100 g rucola
6 friske abrikoser

4 spsk. sennepsvinaigrette

Tamariristede solsikkekerner:
- 1 glas

2 dl solsikkekerner
1/2 dl tamari (glutenfri soya)
1 tsk kokossukker

Varm en pande op til høj varme. Kom solsikkekernerne på panden og rist dem gyldne, vend rundt i dem undervejs så de ikke brænder på. Hæld tamari på panden, sluk for varmen og lad det bruse af, tilsæt kokossukker og vend godt rundt i det. Når tamarien er dampet ind fordeles solsikkekernerne ud på et stykke bagepapir hvor de skal ligge og tørre. Når de er helt tørre kan kan de kommes på glas.


Skyl og slyng rucolaen i en salatslynge, snit spidskålen fint, evt. på et mandolinjern, kom det i en skål og vend det med sennepsvinaigretten.
Skyl abrikoserne, del dem på midten og fjern stenen. Skær abrikoserne i mudrette skiver.
Anret salaten i en skål eller på et fad og fordel abrikoerne ovenpå og drys med tamariristede soksikkekerner.

Server salaten som tilbehør til alt slags kød og fisk - gerne den slags, der har været på grillen.


Foto & Styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Inspireret af Janes sommersalat
Regi: Kähler / Casalinga / Ditte Fischer

Etiketter: , , , , , , , , ,