Lørdags luxus: Popcorn salat


Jo den er god nok - du både ser rigtigt og har læst rigtigt! Der er popcorn i denne salat...
Popcorn bør ikke kun nydes når man en sjældent gang imellem bevæger sig ind i birografens hyggelige mørke.
De egner sig nemlig overraskende godt som knas i en salat.
Hvis du er skeptisk, så prøv lige at hør her... de er lune, de er sprøde og de er salte, hvilket af disse ting er ikke godt i en salat? Så næste gang du popper popcorn til ungerne, eller simpelthen bare har lyst til popcorn, så prøv at komme dem i salaten, du vil blive overrasket over hvor godt det er!

Popcorn salat:
- tilbehør til 4

1/2 dl upoppede popcorn
1 tsk kokosolie
Salt

2 store håndfulde rucola
1 rødløg, i tynde skiver
8 soltørrede tomater, i tern

50 g emmentaler i små tern
Frisk basilikum

Dressing:

2 spsk olivenolie
3 spsk balsamico
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
Salt og peber

Sådan gør du:

Mix alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt, peber og honning.

Pop popcornene i en gryde eller i mikroovnen i popcorn makeren fra LeKue.

Varm en pande med kokosolie op til medium varme. Steg rødløget mørt ca. 5 min. Tilsæt soltørrede tomater i tern og lad det steg med i 1 min. Sluk for varmen og tag panden af blusset. Kom rucolaen på panden og vend det godt rundt med løgene og de soltørrede tomater.
Tilsæt popcorn og dressing, vend det godt rundt og anret så salaten i en skål.

Top med små tern af emmentaler og server med det samme.

Styling & foto: Maria Engbjerg / Vanløse Blues
Opskrift: Maria Engjerg
Regi: Bloomingville

Etiketter: , , , , , , , , , ,