Lørdags luxus: Chaikrydret bærkompot


Med 2 poser bær i fryseren, er du ikke langt fra en god vinterafløser, til de friske bær oven på din morgenmad, om den så består af skyr, grød eller pandekager.

Bærkompotten er næsten sukkerfri, den lille mængde sukker, der er tilsat, fungerer mere som krydring end som sødning. Sødmen kommer istedet fra de chai inspirerede krydderier, der er tilsat.
Kompotten er ikke sød, men har en dejlig balance mellem surt og sødt. Chaikrydderierne klæder bærene helt fantastisk og de varme krydderier smager bare eksta dejligt her i den kolde tid.

Jeg kan egentligt godt lide en god marmelade eller frugtgrød. Det jeg tilgengæld ikke kan lide, er de store mængder sukker der tilsættes. Her snakker vi altså om en størrelsesorden på ca. halvt af hver. Altså halvt sukker, halvt bær. Er det nu nødvendigt for at det skal smage godt?
Ikke hvis du spørger mig ihverfald, og heldigvis er det ikke spor svært eller tidskrævende at lave en dejlig og velsmagende erstatning, som næsten ikke indeholder sukker, men masser af smag.

Brug kompotten ovenpå skyr, grød, som topping på pandekager eller som tilbehør til ost.

Chaikrydret bærkompot:
- 1 lille glas, ca. 2 dl

1 pose frossen bærsymfoni
1 pose frosne hindbær
1/4 dl vand
2 spsk kokossukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødte nelliker

Sådan gør du:

Kom de frosne bær i en gryde sammen med vandet og brig det i kog.
Tilsæt derefter sukker og alle krydderierne, vend det godt rundt og lad det nu stå og små simre uden låg i ca. 45 min.
Bærene skal koge helt ud og tykne. Du vil også opleve at kompotten går fra at være lys til at være
helt mørk.

Kom den afkølede kompot på et skoldet glas og opbevar det i kæleskabet.


Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,