Lørdags luxus: svampet & krydret græskarkage - Low carb


Kagen her har flere fordele, skal jeg fortælle dig.

Udover selvfølgeligt at smage skønt, være dejlig svampet og krydret, så indeholder den ikke noget mel og så spreder den, den mest vidunderlige duft rundt i hele hytten. Uhm duften af bagværk med kanel er bare skønt ikke?

Kagen er svampet og skøn nok uden frostingen, men bliver bare lige en tand bedre med!

Svampet & krydret græskarkage:
- 1 lille rugbrødsform

1 hokkaido
75 g hakkede valnødder
2 dl skyr
Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
4 æg
1 dl pofiber
2 spsk kokosfibermel
100 g kokossukker
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 spsk kanel
1/4 tsk stødt muskatnød
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødte nelliker

Frosting:

100 g flødeost
1 tsk vaniliepulver
Revet appelsin skal og hakkede græskarkerner til pynt

Tænd ovnen på 200 grader.

Del hokkaidoen på midten og skrab kernerne ud med en ske og skyld nu græskaret.
Læg de 2 halvdelen med skære siden ned ad på en bageplade med bagepapir.
Bag græskaret til det er mørt, ca. 30-40 min.
( græskaret kan sagtens bages og laves til mos i forvejen, opbevar det i en lukket beholder i køleskabet)

Tag græskaret ud af ovnen, men lad ovnen være tændt.

Blend græskaret til mos sammen med skyr, salt, appelsin saft og skal.

Pisk æggene sammen med sukker og vaniliepulver,
Rør æggemassen sammen med græskarmosen.
Tilsæt alle krydderierne, rør godt rundt og tilsæt kokosfibermel og pofiber.
Hak valnødderne groft og rør dem i dejen.

Lad dejen stå og trække så fibrene kan suge væden til sig.

Kom bagepapir i formen, hæld dejen i og bag kagen i ovnen i 40 min.

Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og kom frostingen på den afkølede kage.
Pynt med appelsinskal og hakkede græskarkerner.

Etiketter: , , , , , , , , , ,