Græskarboller - Low carb


Hvis du var vild med broccolibollerne, så vil du elske disse græskarboller!

Bollerne dejligt milde i smagen, som gør dem til en rigtig god all-around bolle. Du kan komme hvad som helt på dem. Jeg har allerede testet dem med peanutbutter, ost og en tunsalat med chilimayo.
Konsistensen er fast, svampet og har et dejligt bid fra de hele kerner.  Nok den bedste Low carb bolle jeg har bagt til dato!

Bollerne har jeg bagt med pofiber. Pofiber er tørrede kartoffelflager, den er helt smagsneutral. Kulhydreat indholdet pr. 100 g ligger på 12 g. Den indeholder hele 70 % fibre og er derfor mega væskeabsorberende og giver et fast bagværk og er min foretrukne melerstatning.
Pofiber er man nødt til at finde enten i netbutikker eller i helsekosten, det er dog ikke dyrt. Prisen ligger på omkring 25 kr.
Nogle steder er det billigere fx. her hos LCHF Butikken

Græskarboller:
- ca. 6 store boller

1/2 butternutsquash ( fx. kun toppen )
1 lille squash
2 æg + 2 æggehvider ( gem blommerne til at pensle bollerne med, eller brug dem til en mayo )
100 g pofiber ( kan erstattes af kokosfibermel )
2 spsk kokosfibermel
2 spsk loppefrøskaller
1 1/2 dl skyr
1 tsk salt
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl græskarkerner + drys til toppen

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 160 grader.

Riv butternutsquash og squashen groft.
Pisk æg, æggehvider, salt og skyr sammen.
Bland æggemassen sammen med de revet grøntsager.
Tilsæt kernerne og rør det godt rundt.
Rør pofiber, kokosfibermel og loppefrøskaller i, rør det godt rundt og lad dejen stå og suge væde til sig i 10 min.
Med fugtige hænder formes der 6 store boller, sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Pensel bollerne med æggeblomme og drys med græskarkerner.

Bag bollerne midt i ovnen i 45 min.

Lad bollerne afkøle helt på en bagerist.
Bollerne kan holde sig 1-2 dage udenfor køleskabet, 4-5 dage i køleskabet og kan desuden fryses ned og tages op efter behov.

HUSK: at selvom bollerne ligner alm. boller, og har bid som alm. boller, så består de primært af grøntsager og vil derfor være til den fugtige side. Det betyder dog ikke at de er ubagte. De kan bare aldrig blive helt lige som boller bagt på traditionelvis.



Etiketter: , , , , , , , , , ,