Honning glaserede rabarber med bacon


Bacontricket! - det billigste trick i bogen der får selv den største grøntsags skeptiker til at elske grøntsager. Simpelt, men sandt! 

Vi kender nok alle bønner med bacon, asparges med bacon, dadler med bacon, men nu skal du altså introduceres for rabarber med bacon! Den syrlige rabarber smag passer som fod i hose sammen med den røgede bacon smag. Og for at det ikke bare er surt mod røget smag, glaseres de med honning, som binder smagen vidunderligt lækkert sammen.

Du skal bruge:

- tilbehør til 2-4 personer

1 pakke økologisk bacon
4 stængler rabarber
2 spsk flydende honning

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Del baconstykkerne i 2 på langs, så du har 20 lange bacon strimler.
Skyld rabarber stængerne grundigt, dup dem tørre i et rent viskestykke. 
Skær stænglerne i 20 lige store stykker.

Nu skal baconen vikles rundt om rabarberen og placeres på bagepladen.
Sæt bagepladen i oven og bag dem i 15 min.
Tag bagepladen ud af ovnen og kom lidt honning på hvert stykke.
Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag yderligere 5 min, så honningen danner en karamelliseret overflade på baconen og rabarberne.

Serveringsforslag:

Server bacon-rabarberne sammen med alt slags kød, fisk eller kylling og en frisk sommersalat.

Her har jeg serveret bacon-rabarberne sammen med økologiske skafte koteletter, drysset med persille og citronskal, og en frisk salat af rå blomkål, ærter, vandmelon, citronsaft og skal, olivenolie og salt og peber. 

Etiketter: , , , , ,