Ajvar - peberfrugt/aubergine dip


Ajvar - du kender den måske fra store glas, som kan købes hos de etniske købmænd eller fra ferier hvis du har rejst i landene omkring Middelhavet.
Ajvar er en krydret grønsagsdip, som i sin enkelthed består af bagte peberfrugter, aubergine og hvidløg. Men som smager af meget mere og så er den super enkel at lave selv.
Dippen er et lækkert tilbehør til alt slags kød, fisk, frikadeller, som dip til grøntsager eller som spread i wraps og sandwiches.

Du skal bruge:

1 aubergine
3 røde peberfrugter
1 rødløg
6 fed hvidløg
1 lille håndfuld bredbladet persille
1-2 spsk balsamico
Salt og peber

Topping (kan undlades)

Sorte kalamata oliven
God fed feta
Persille

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyld auberginen og peberfrugterne. Skær toppen af auberginen og del den i 2 på langs.
Placer den med skind siden op ad på en bageplade med bagepapir og prik den med en gaffel i skindet, sådan lidt over det hele. Pil løget, halver det og kom det på bagepladen.
Del peberfrugterne og fjern stilk og kerner, placer peberfrugterne på bagepladen med skindsiden op ad. Pil hvidløgfeddene og lig dem under peberfrugterne. På den måde brænder de ikke på.

Sæt bagepladen i ovnen og bag grøntsagerne i ca. 30 min. Skindet på peberfrugterne skal blive sort men ikke brændt.
Kom de varme og bagte peberfrugter i en frysepose og lad dem afkøle der. Når peberfrugterne er afkølet hives skindet af.
Skrab kødet ud af aubergine ned i en foodprocessor og kasser skindet. Kom peberfrugterne, løg, hvidløg, persille i foodprocessoren og blend til en cremet konsistens. Smag til med balsamico, salt og peber.

Kom ajvaren på glas og opbevar den i køleskabet hvor den kan holde sig min. 1 uge.

For en lidt festlig servering kan den anrettes i en skål og toppes med feta, oliven og persille.
Men den smager også ganske forrygende helt for sig selv.

Etiketter: , , , , , , , , , ,