Thaisalat med gomadressing



Det er faktisk slet ikke salaten der er vigtig her, men dressingen derimod. 
Syntes du tahindressingen er god - så vil du helt sikkert også syntes gomadressingen er fantastisk. Gomadressing er en klassisk dressing i den asiatiske køkken og indeholder sesam i 3 forskellige former; ristede knuste sesamfrø, sesamolie og tahin og sammen med en masse andre lækre smagsgivere, får man en lækker og cremet dressing, der gør sig rigtig godt i salater, til dipping af grøntsagsstave og til friske forårsruller.

Salaten kan egentlig bestå af hvad som helst og gerne med en form for kød, kylling, svinekød eller oksekød. Gerne en rest fra aftensmaden. Salaten er altså en super godt reste-ret som bliver gjort til en luksus spise med den fantastiske gomadressingen.

Indrømme, dressingen indeholder mange specielle ingredienser, men er du glad for sesam smagen og for det asiatiske køkken, så skal du nok få bruge for både mirin og risvineddike i mange andre retter.

Gomadressingen:

1/2 dl ristede sesamfrø
1 spsk risvineddike 
1 spsk mirin
1 spsk tahin
1 spsk tamari (glutenfri soya )
2 tsk kokossukker ( eller brunfarin)
2 spsk sesamolie - gerne en ristet udgave
1 spsk mayonaise 
1 spsk yoghurt

Knus de ristede sesamfrø i en morter eller kaffekværn og rør alle ingredienserne sammen. 
Smag dressingen til med evt. Mere sukker, soya eller risvineddike.

Dressingen holder sig fint i køleskabet i en lille uges tid.