Asparges med jordbær, estragon & høost


Jeg har kombineret mine for tiden aller lækreste yndlings ting i en og samme salat.
Nemlig jordbær, asparges, høosten fra Naturmælk, citronbalsamico fra Urtekram og frisk estragon. Frisk estragon er meget aromatisk og har en lakridslignede smag som komplimenterer jordbærene super godt.
Citronbalsamicoen fra Urtekram har fået sig en fast plads på min køkkenhylde. Den giver en dejlig mild smag af citron til dressingen, når man enten ikke har økologiske citroner liggende eller til de der dage hvor det bare skal være nemt.

Kan du ikke få fat i frisk estragon, så kan du komme en 1 tsk tørret i dressingen.
Det bliver ikke helt det sammen, men bestemt en god erstatning.

Salaten passer rigtig godt til fisk, eller til et stykke grillet kylling.

Som tilbehør til 4 personer:

1 bakke baby spinat
2 bundter asparges
250 g jordbær
50 g høost fra naturmælk
Bladene fra 4-5 kviste estragon

Dressing:

2 spsk citronbalsamico
1 spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Skyld og slyng spinaten.
Skyld jordbærene og lad dem dryppe af i et dørslag.
Aspargesene skylles og duppes tørre i et rent viskestykke. Knæk den nederste trævlede del af og skær dem i ca. 2 cm diagonale stykker.
Fjern blomsten på jordbærene og skær dem i mundrette stykker.

Anret spinaten i en stor skål og fordel asparges, jordbær og estragon henover. Høvl tynde flager af høosten og fordel den henover salaten.

Hæld dressingen over lige inden servering eller server den ved siden af.




Etiketter: , , , , , , , ,