Forårstærte med tomat, asparges & feta - på kødbund




Tærte med kødbund - det lyder måske lidt mærkeligt. Men det er en genial erstatning af den klassiske melbund, det smager super godt og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan kommes i sådan en tærte. Her har jeg lavet en forårsfrisk en af slagsen med asparges, tomater og feta.

Se mine andre versioner på tærter med kødbund; broccoli og spinat her eller aubergine og chevre her.

Forårstærte med tomat, asparges og feta:
- 4 personer


Kødbund:

400 g hakket kylling
1 tsk salt
1 tsk tørret oregano

Fyld:

200 g grønne asparges
100 g cherry tomater
50 g god fed feta
Lidt purløg

Æggemasse:

2 store økologiske æg
Salt og peber
1 dl græsk yoghurt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader.

Ælt krydderierne godt ind i kødet.

Kom kødet i en rund form, smurt med olie og mas kødet godt ud og så højt op ad kanterne som muligt. Brug evt. en våd ske, det gør processen meget lettere. 

Sæt kødbunden i ovnen og forbag den i 20 min.

Pisk æggene sammen med salt, peber og græsk yoghurt.

Hvis bunden har afgivet meget væde under forbagningen, hældes det fra.

Skyld tomater og asparges og dryp dem godt af. Knæk den trævlede ende af aspargesene.
Tomaterne halveres, asparges skæres i mindre bidder og fetaen i tern.
Fordel tomater, asparges og feta over kødbunden. Drys med purløg og hæld æggemassen over.

Sæt formen tilbage i ovnen og bag den i ca. 40 min.

Tæten er god lun, men næsten bedre kold til frokost dagen efter.
Server tærten sammen med en lækker salat.









Etiketter: , , , , , , , , , , ,