Gulerodsboller - Low carb



Bløde, luftige og svampede boller. Helt uden mel og med få ingredienser.
Haps, sådan en bolle er god med ost, masse af ost eller som burgerbolle.
Og har man lyst kan man sagtens tilsætte nogle hele frø eller kerner, det vil kun gøre dem endnu mere lækker.
Bollerne er dejlig svampede og har en dejlig mild smag af sesam, den æggede smag kan desværre ikke helt undgåes, men i disse boller er æggesmagen minimal.

Til 8 boller skal du bruge:

3 dl affedtet sesammel
1/2 dl loppefrøskaller
3 små groft revet gulerødder
250 g økologiske æggehvider
1 dl græsk yoghurt, skyr eller hytteost
3 tsk bagepulver
1 tsk salt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Rør æggehvider, græsk yoghurt og gulerødder godt sammen i en anden skål og tilsæt herefter de tørre ingredienser. Lad dejen så og trække i 10 min, så fibrene kan nå at suge væden til sig.

Form 8 boller ved hjælp af en ske på en bageplade med bagepapir.
Drys med sesamfrø og bag bollerne i 10 - 15 min. Bollerne skal være faste og gyldne.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Bollerne er ganske fryseegnet og smager skønt efter en tur på brødristeren.



Etiketter: , , , , , ,