Eftermiddagshygge: te & dadelkugler



Apropos klassikere, så er disse delikate dadelkugler altså også en klassiker herhjemme.
Jeg lavede dem første gang da Alma har været lidt over 1 år. Jeg husker tydeligt hendes ansigt udtryk første gang hun smagte dem, først så hun noget skeptisk ud, hvad var nu det for noget klistret noget, men da hun fik et bid i munden, bredte der sig et nydelses udtryk og der er efterfølgende lavet utallige portioner dadelkugler.

Man får de bedste dadelkugler, hvis man bruger de bløde friske dadler, man kan købe i æsker i de fleste supermarkeder.

Du skal bruge:

4 dl dadler
1 dl ristede hasselnødder
2 dl ristede og saltede peanuts
0,5 dl kokosmel
2-4 spsk appelsinsaft

sesamfrø, kokosmel eller kako til rulning

Sådan gør du:

Start med at hakke peanuts og hasselnødder i en foodprocessor eller mini hakker.
Kom dem i en skål sammen med kokosmel. Fjern stenene fra dadlerne og ælt dadlerne sammen med nødderne. Tilsæt appelsin saft undervejs.

Form massen til kugler og rul dem i sesamfrø, kokosmel og/eller kakao.

Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de snildt kan holde sig 2 uger, hvis du altså ikke har spist dem inden.

Herhjemme bliver de hurtig spist, vi kan nemlig godt lide at få et par kugler sammen med en kop te når vi kommer hjem om eftermiddagen efter en dag på job og i skole og SFO.
Men de bliver også brugt som fredagsguf eller som et lille sødt og lækkert indslag i madpakken.








Etiketter: , , , , , , , , ,