Ovnbagt butternutsquash og peberfrugt med feta & oliven




Blød ovnbagt butternutsquash, søde peberfrugter, kombineret med kalamata oliven og god fed feta, en dejlig lun ret her i kulden. 
For hold nu op det er blevet koldt! Jeg har fundet striksokkerne og de store trøjer frem. Såden et par striksokker er altså gode, når det er så koldt, det samme er en god lun salat. 
Butternutsquash er en fantastisk erstatning for kartofler - og den kan faktisk anvendes på nøjagtig samme måde. 
Denne salat er inspireret af en lun katoffelsalat fra Suveræne salater, men hvor jeg bare har erstattet kartoflen med butternut - kæmpe succes! - og så er sådan en orange farve da også med til at gøre rettet meget flottere.


Du skal bruge:

1 butternutsquash
2 røde peberfrugter
20 kalamata oliven
50 g god fed feta
1 håndfuld bredbladet persille
Olivenolie
Havsat og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
Skyld butternutsquashen, del den på langs og skrab kernerne ud med en ske.
Skær butternutsquasken og peberfrugterne i skiver, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie og salt.
Kom dem i oven og bag dem i 15-20 min.

Imens smuldres fetaen, stenene fjernes fra oliven og skæres i halve og persillen hakkes groft.

Lad de bagte grøntsager køle lidt af og anret dem i et fad. Pynt med feta, oliven og persille og den er klar til servering.


Etiketter: , , , , , ,