Sider

tirsdag den 31. december 2013

Foccacia - low carb


Low carb foccacia brød, med kun 5 ingredienser og lavet på bare 20 min. 
Og så er ingredienserne ovenikøbet nogle, der højst sandsynligt allerede befinder sig i dit køkken.
Jeg er vild med det enkle og lange lister med ingredienser har tidligere afholdt mig fra at kaste mig ud i low carb bagningen. 
Men brødet her indeholder som sagt kun 5 ingredienser. Det er meget smagsneutralt, er let og luftigt i konsistensen, et helt igennem godt brød, der ville kunne bruges til de meste.

Jeg selv skal bruge det til en forret til vores nytårs middag i aften. I år skal vi fejre nytår med mine svigerinder og svogere og deres børn, det bliver en hyggelig aften for både børn og voksne - med god mad og vine, se det kan vi lide.

Og med det så vil jeg ønske alle mine søde læserne et godt, lykkebringende og velsmagende nytår.
Tak fordi i læser med her og for alle jeres søde kommentarer - det betyder meget for mig.
2013 har været et godt madår og jeg vil gøre mit for at 2014 vil blive det samme. 


Du skal bruge:

6 spsk sesamfrø
2 spsk loppefrøskaller 
3 æg
2 spsk skyr/hytteost/græsk yoghurt - hvad du nu har i køleskabet 
4 tsk bagepulver

Topping: 

Rosmarin, friskt vil være at foretrække, men tørret vil også sagtens kunne bruges.
1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Mal sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller foodprocessor.
Mix herefter alle ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i 10 min.

Smør dejen ud i et 1-2 cm tykt lag på en bageplade med bagepapir.

Drys med rosmarin og salt.

Bag brødet i oven i 10 min, tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.

15 kommentarer:

  1. Det bliver jeg nødt til at prøve! Kan man mon lave det uden bagepulver? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du sikkert godt, men du vil sikkert gå et meget fladt og knap så luftigt brød (:

      Slet
  2. Det ser faktisk overraskende godt ud for et low-carb brød. Det må prøves! Har netop købt loppefrøskaller, og jeg har vist lidt creme fraiche i køleskabet, som kan gøre det ud for yoghurten...
    Godt nytår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det er et overraskende godt brød - smagfuldt uden at være sødt og dejligt luftigt.
      Jeg kan kun anbefale dig at prøve det (-:

      Godt nytår!

      Slet
  3. Godt nytår Maria - det ser, som altid, lækkert ud, det du serverer her på bloggen ; )

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih tusind tak - det gør mig super glad (:

      Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  5. Det ser virkelig lækkert ud! Nu er jeg efterhånden stødt på loppefrøskaller i rigtig mange opskrifter, så må hellere få anskaffet mig nogle. Hvor kan man købe dem og kan du anbefale et bestemt mærke? Og hvad er det egentlig / hvad gør de godt for?:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette.

      Loppefrøskaller er også det samme som husk og spm man efterhånden kan købe i de fleste supermarkeder. Urtekram har også en pose loppefrøskaller og burde kunne findes i Kvickly og båsuper Brugsen ellers kan de fået i helsekosten.
      Loppefrøskaller er et glutenfri fiberprodukt som er god til at binde ting sammen på sammem måde som mel, bare uden gluten og kulhydrater. Jeg håber det var svar nok (-:

      Kh maria

      Slet
  6. Øj, hvor ser det lækkert ud! :D Jeg er altså stor fan af simple opskrifter - så tak for det! :)

    SvarSlet
  7. Hej Maria,
    Tak for lækre opskrifter! Kigger tit forbi din side.
    Hvor meget sesammel (fedtreduceret) vil du bruge her? Også 6 spsk?
    Vh Camilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Camilla

      - og tusind tak for din søde kommentar! Det glæder mig at du tit slå vejen forbi her og finder madinspiration (:

      Jeg ville også bruge 6 spsk fedtreduceret sesammel, det er nemlig testet og afprøvet med succes (;

      - god fornøjelse med bagningen! Jeg håber det falder i din smag !!

      Kh Maria

      Slet
  8. Hej Maria,
    Tror du man kan variere brødet så det får mindre smag af æg. Det var mere en omelet end et brød. Har du nogen ideer til det?

    Tak herfra
    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone.

      Low carb brød har desværre netop det ry at det smager meget ægget, jeg tror desværre bare at du må glemme tanken om hvordan brød skal være når man spiser Low carb. Men du kan forsøge med med at skrue op for krydderierne og se om det skulle fjerne den værste æggesmag (:

      Slet