Avokadopesto og et lille tip om avokadoer.


Noget man næsten altid kan finde i mit køkken er avokado. Vi 2 piger herhjemme er nemlig helt vilde med avokado. Om det så bare er helt straight up med salt og peber og spist med en ske, blendet med i en smoothie, skåret i tern og blandet i en salat eller som her lavet til en lækker og cremet pesto.
Ja egentligt adskiller den sig ikke særligt meget fra en guacamole, men hvor guacamolen er chunky i konsistensen, så er pestoen ensartet og cremet.

Avokado er en vanskelig lille fætter. Den kan nemlig være svær at få fat i når den er helt perfekt.
De formodnede man kan købe i supermarkederne er som regel altid en falit erklæring.
Mit tip til dig, er at købe de umodnede, ligge dem hjem i frugt skålen sammen med bananer eller sammen med tomaterne. Modne tomater og bananer udskiller ethylen, som er et stof, der er med til at modne andre frugter. Nu skal du holde øje med dine avokadoer, ligge mærke til farven, føle forsigtigt på dem og når de er mørkebrune i skallen og let bløde, så er de spise klar. Dem du ikke spiser med det samme ligger du i køleskabet. Her kan de holde sig nogle dage uden at de fortsætter med at modne. Men kom dem ikke i køleskabet før de er modne.

Se bare på det nederste billede hvor fine og perfekte begge mine avokadoer var.

Du skal bruge:

2 modne avokado
1 lille rødløg
1 tomat
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld rucola
1 håndfuld koriander, persille eller basilikum
Saften fra 1 lime eller 1/2 citron
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en blender og kør til en ensartet masse, smag til med salt og peber.


Etiketter: , , , , , , , , , ,