Jordskokker med æble, valnødder & persille


Rå jordskokker skåret i tynde skiver udgør et lækkert og knasende element i en salat. Og du behøver ikke at stå og bøvle med at skrælle de knolde klumper - det skal bare skylles grundigt.
Så frem med mandolinen og du har lyn hurtigt en lækker og knasende salat.

Spis salaten til kylling eller fisk.
Æblerne kan erstattes af pærer og valnødderne kan erstattes af andre nødder eller en god fed cremet feta.


Jordskoksalat med æbler, persille og valnødder:

300 g jordskokker
1 stort æble
1 stor håndfuld kruspersille
1 håndfuld valnødder
Saften af 1/2 citron
1-2 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber.

Sådan gør du:

Skyl og gnub jordskokkerne grundigt og dup dem tørre med et rent viskestykke.
Skyld æblet, skær det i 4 både, fjern kærnehuset og halver så de 4 både, så du har ialt 8 både.
Lav en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Skær jordskokker og æbler i tynde skiver på et mandolinjern og vend dem med dressingen
Hak persille fint og vend det sammen med jordskokkerne og æblerne og drys med groft hakkede valnødder.




Etiketter: , , , , ,