Gulerodshummus - low carb



Denne hummus beviser endnu engang, at man ikke behøver kikærter, for at få en cremet og smagfuld hummus.
De bagte gulerødder giver en fantastisk cremet konsistens og den klassiske hummus smag får man fra tahin og spidskommen.
Gulerodshummus bliver ofte lavet her hjemme og hvergang holder glasset ikke mere end et par dage -  jeg spiser den simpelthen til alt, når først jeg har lavet sådan en portion.

Du skal bruge:

700 g gulerødder
1 tsk stødt spidskommen
2 fed hvidløg
saften fra 1/2 citron
1 stor spsk tahin
3 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl gulerødderne og skær dem i 2 cm tykke skiver.
Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med 1 spsk olivenolie og spidskommen.
Bag dem i ovnen i ca. 45 min. til de er helt møre.
Blend nu de bagte gulerødder med tahin, citronsaft, hvidløg og olivenolie til det er en blød og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.


Se også opskriften på min blomkålshummus eller edamamehummus lige her.


Etiketter: , , , , , , ,