Rødbedesalat med abrikoser & persille

Denne her er en rigtig klassiker i min salatkøkken. Jeg har lavet den rigtig rigtig mange gange og den tager bare kegler hvergang. Det er salat man altid kan lave når man er i tvivl om hvad man ellers skulle lave. Den er god både til hverdag men man kan bestemt også være bekendt at sætten den på middagsbordet når det kommer gæster. Og den passer til at fra frikadeller, et stykke kylling til en god bøf eller fisk for den sags skyld. En rigtig god all-around salat og jeg har endnu ikke serveret den for nogen som ikke har kunne lide den.

Du skal bruge:

750 g rødbeder
1 håndfuld persille, gem lidt til pynt
50 g økologiske tørrede abrikoser
2 dl græsk yoghurt 2 eller 10 % - vælg den du bedst kan lide
1 fed hvidløg
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Kog rødbederne i ca. 30 min, alt efter hvor store de er. Rødbederne må stadig gerne have lidt bid.
Smut skindet af rødbederne under rindende vand og skær dem i mundrette stykker.
Hak persillen og skær abrikoserne i mindre stykker.
Rør den græske yoghurt med presset hvidløg, salt, peber og til sæt persille og abrikoser.
Når rødbederne er kølet lidt ned vendes de med dressingen.

Salaten er flotteste når den lige er rørt sammen, men den smager også rigtig godt dagen efter.

Etiketter: , , , , , ,