Edamamehummus


Når lysten til hummus melder sig og du ikke har tid til at vente på at udbløde og koge kikærter eller bage blomkål til en blomkålshummus, men derimod har en pose afblægede edamamebønner liggende i fryseren - ja så har du løsningen.

Smagen og konsistensen er den sammen som med kikærter - og så alligevel lidt mere frisk.
Jeg er ihvertfald helt hooked på denne version og den bliver min redning igen når lysten pludselig melder sig igen - for det gør den!

Du skal bruge:

1 pose frosne afbælgede edamamebønner
Saften fra 1/2 citron
1 tsk spidskommen
1-2 fed hvidløg
2 spsk tahin
Skyr eller græsk yoghurt til konsistensen er cremet.
1-2 stk havsalt


Sådan gør du:

Kog 1 liter vand i din elkedel. Kom edamamebønnerne i et dørslag, stil den i din køkkenvask og hæld den kogende vand hen over.

Kom de nu lune og optøede edamamebønner i en blender/foodprocessor sammen med salt, citronsaft, tahin, spidskommen og hvidløg. Blemd til konsistensen er god og cremet.
Tilsæt evt. lidt skyr eller græsk yoghurt og blend igen.

Server edamamehummusen hvor du ellers vil bruge alm. hummus. Jeg elsker at dyppe stave af gulerødder og agurk i hummus og kunne sagtens finde på at lade det udgøre et helt måltid - altså bare i rigelige mængder og gerne med et stykke kylling til.





Etiketter: , , , , , , ,