Blomkålssuppe med karry, ingefær & peanuts



En fyldig og cremet suppe med masser af smag og med et lækkert crunch fra bagte blomkålsbutekker og ristede peanuts. En suppe der mætter og varmer helt ud i fingerspidserne!

Blomkålssuppe med karry, ingefær & peanuts:

4 portioner til forret / 2 til hovedret

1 stort blomkål, i mindre buketter
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint hakket
2 cm ingefær, fint revet
1 liter grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk karry
Havsalt og frisk kværnet peber
Olie til stegning

Topping:

2 spsk ristede saltede peanuts
Frisk koriander
evt. nogle bagte blomkålsbuketter

FREMGANGSMÅDE:

Start med at koge 1 liter vand som bouillonen opløses i.

I en stor gryde, opvarmes olien til medium varme. Steg løg, hvidløg, ingefær og karry et par min.
Rør rundt i det undervejs, så det ikke brænder på.
Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 15 min.
Kom blomkål i og lad det simre i yderligere 15 min.
Blend suppen med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.

Server suppen rygende varm toppet med koriander, peanuts og bagte blomkålsbutekker.


Etiketter: , , , , , , , , ,