Rød spidskålssalat med jordbær & edamamebønner


Jeg er helt pjattet med spidskål, dejligt mildt i smagen og ikke lige så grov i strukturen som et vinterkål er. Og hvor kæberne godt kan komme på lidt af en udfordring.
Indimellem kommer der sådan et smukt rødt spidskål med i kasserne fra Aarstiderne - det smager ikke anderledes end et alm spidskål, det er bare det smukkere i farven. Og smukke salater smager bare bedre - ik?

Hvis du ikke abonnerer på kasser fra Aarstiderne, så kan du være heldig at find et rødt spidskål i Irma eller hos grøntboderne i torvehallerne.


Du skal bruge:

1 rødt spidskål (alm kan selvfølgelig også bruges)
250 g jordbær
150 g edamamebønner (jeg køber dem der er afbælgede)
Bredbladet persille - en håndfuld ca.
1-2 spsk sesamfrø


Dressing:

Saften af 1 lime
2 spsk sesamolie
Salt og peber

Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.

Optø edamamebønnerne ved at komme dem i en skål og hæld kogende vand over - lad dem stå et par min inden du hælder vandet fra.
Snit spidskålen fint, skær jordbærene i mindre stykker og hak persille groft.
Vend det hele forsigtigt sammen med dressingen og drys med sesamfrø og så er den klar til servering.

Etiketter: , , , , , ,