Dukkah - lækkert drys til salaten!



Dukkah er en blanding af ristede nødder, sesamfrø og krydderier.
Det smager fantastisk, og det er super nemt at lave.
Her får du opskriften på min version, som jeg bedst kan li den og den er stor nok til du har til flere gange.

Om du vil bruge den til drys på en simpel salat, peppe et stykke kylling op eller bruge den som drys på en lækker suppe - det er helt op til dig - alt sammen smager vidunderligt!


Det skal du bruge:

50 g hasselnødder
2 spsk sesamfrø (gerne en blanding af hvide og sorte)
1 tsk hel koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 nip stødt chili eller 1/2 tsk helt sort peber
1 tsk salt

Sådan gør du:

Hasselnødderne tørristes på en varm pande, til skallen er mørk, men ikke brændt,
ryst panden godt undervejs, da de let brænder på.
Gnid skallen af i mellem et rent viskestykke.
Sesamfrø og koriander ristes også på en tør, varm pande, til de er gyldne.
Kom nu de 3 ting i en foodprocessor/mini hakker/kaffemølle og og køres til en mellemgrov mix.
Tilsæt nu salt, chili og spidskommen og mix det god sammen.

Opbevares i et lukket glas.




Salaten:

Blandede salater - jeg har brugt 1/2 stort batavia hoved, 1/4 iceberg og 1 lille hjerte salat

Skyl og slyng salaterne, pluk eller skær dem i strimler.
Vend dem i en marinade af, olivenolie, citronsaft og drus med et par spsk dukkah.

Super simpel salat med masser af smag!

Etiketter: , , , , , , ,