FYLDTE KIKÆRTEPANDEKAGER med aubergine, tomat og spinat ( V + GF )


Lækre krydrede kikærtepandekager fyldt med stegte grøntsager.

Pandekager med fyld behøver ikke kun at være af den søde slags. Og disse krydrede pandekager lavet af kikærtemel er min absolutte favorit pandekage.

De kan laves på nærmest ingen tid og kræver virkelig få ingredienser. Jeg kan godt lide at fylde dem med stegte auberginer, tomater og spinat, men det er jo faktisk bare fantasien der sætter grænser for hvad de kan fyldes med - bare ikke is, det vil være lidt mærkeligt her ...



KIKÆRTEPANDEKAGER:
- 3 stk.

2 dl. kikærtemel
2- 3 dl. vand
1 tsk.  flagesalt
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. nigellafrø

FREMGANGSMÅDE:

Pisk alle ingredienser til dejen grundigt sammen og lad den stå og samle sig i 10-15 min.

Varm en pande op til medium varme, tilsæt en lille smule kokosolie, fordel det evt. med en pensel.
Hæld 1/3 del af dejen ud på panden og fordel dejen i et tyndt lag ved at vippe panden fra side til side.
Vent med at vende pandekagen til dejen er helt fast på den øverste side og steg den så et halvt minutstid på den side.

Gentag til der ikke er mere dej tilbage.

Fyld pandekagerne med med aubergine-tomat-spinat fyldet - opskriften finder du nedenfor.

TIP: Hvis du har både pandekager og fyld tilbage, så er de dejlige i madpakken dagenefter, men spinat må jo ikke genopvarmes, men heldigvis smager fyldet også dejligt koldt.
Tag fyldet med i en seperat beholder og fyld først pandekagerne når de skal spises. På den måde undgår du våde og slatne pandekager.


AUBERGINE, TOMAT & SPINAT FYLD:
- rigeligt til 3 pandekager

1 stort løg, groft hakket
1 fed hvidløg, fint revet
5 friske tomater, i tern
1 aubergine, i tern
2 store håndfulde frisk spinat
2 spsk. fint hakket bredbladet persille
salt og peber

Kokosolie til stegning

FREMGANGSMÅDE:

Varm en pande op til medium varme, tilsæt en lille smule kokosolie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg det med i yderligere 1 min.
Kom aubergineternene på panden, vend det godt rundt og steg i det i ca. 7 min.
Tilsæt tomat, salt og peber, vend godt rundt i det og steg det i et par minutter.
Vend spinat og persille i. Når spinaten er faldet sammen er fyldet klar.

FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -

// Indlægget er udgivet første gang 30/6 - 2013 - opdateret 17/2 - 2016 //

Etiketter: , , , , , , , , , , ,