Baba Ganoush


Velkommen til Vanløse Blues - dette er mit allerførste indlæg og jeg glæder mig til at dele min kærlighed for mad og grøntsager, jeg håber du vil læse med.

Jeg elsker alle former for hjemmelavede dressinger, dips, dyppelser, tapaneder, cremer - kært barn har mange navne...

Min kærlighed er den seneste tid faldet på den arabiske auberginecreme kaldet Baba Ganoush.
Udover det er sjovt at sige, så har den en skøn smag og kan bruges til at dyppe friske grøntsagsstave i, som dyp til kødet eller som creme i en sandwich - kun fantasien sætter grænser.


Baba ganoush - Arabisk aubergine dip
- 1 lille glas

2 auberginer
2 fed hvidløg, fint revet
saften fra citron
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin
1 tsk. chiliflager
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber




Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på bagepladen.

Del auberginerne på midten, snit et diagonalt mønster i auberginekødet og prik skindet med en gaffel.
Det gør det lettere at løsne kødet fra skindet og får auberginerne til at bage hurtigere.

Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30-40 min, de skal være helt møre og bløde.
Lad auberginerne afkøle lidt og skrab så kødet ned i en foodprocessor eller minihakker med en ske.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og blend det helt jævnt og cremet.
Smag evt. baba ganoushen til med mere citronsaft og salt

Server Baba Ganoushen til mellemøstlige retter, som dip til kød, fisk og falafler, som creme i en sandwich eller som dip til grøntsager.

Baba Ganoush holder sig i 3-4 dage i køleskabet i en lukket beholder.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
REGI: Broste
Først udgivet 15/8 2012 - opdateret 15/8 2015

Etiketter: , , , ,