1 tsk. chiliflager
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på bagepladen.
Del auberginerne på midten, snit et diagonalt mønster i auberginekødet og prik skindet med en gaffel.
Det gør det lettere at løsne kødet fra skindet og får auberginerne til at bage hurtigere.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30-40 min, de skal være helt møre og bløde.
Lad auberginerne afkøle lidt og skrab så kødet ned i en foodprocessor eller minihakker med en ske.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og blend det helt jævnt og cremet.
Smag evt. baba ganoushen til med mere citronsaft og salt
Server Baba Ganoushen til mellemøstlige retter, som dip til kød, fisk og falafler, som creme i en sandwich eller som dip til grøntsager.
Baba Ganoush holder sig i 3-4 dage i køleskabet i en lukket beholder.
FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
REGI: Broste
Først udgivet 15/8 2012 - opdateret 15/8 2015